♥ Порастването на децата   Никога не си подреждат стаята. Пускат

...
♥ Порастването на децата   Никога не си подреждат стаята. Пускат
Коментари Харесай

Децата ви трябва да се отдръпнат от вас, за да напуснат дома ♥ Ричард ТЕМПЛАР

♥ Порастването на децата  

Никога не си подреждат стаята. Пускат музиката толкоз мощно и до късно, че ви подлудяват. Вече сте стигнали пределната точка и се питате къде сте сбъркали като родител на тези кисели, мрачни, облечени в черно младежи. Те ви дават отговор едносрично, постоянно са депресирани (но чудодейно се развеселяват, когато приятелите им се появят), непрекъснато са гладни, груби, меркантилни, заядливи и непроменяемо се срамят от вас. А вие вините себе си… Проблемът е във вас. Нещо не сте създали както трябва… 

Глупости. Всичко това е доста хубаво. 

Вижте, децата ви би трябвало да се оттеглен от вас, с цел да могат да изоставен дома. Ако ви обичат прекомерно мощно, не биха могли да си тръгнат. Та нали вие сте ги отгледали, бърсали сте дупетата им, обличали сте ги, хранили сте ги, давали сте им пари през целия им живот. Те обаче не се усещат признателни. Искат да изоставен дома, да пият алкохол, да вършат секс и да употребяват вулгарни думи.

Вече не желаят да са вашите благи ангелчета. Искат да са обидчиви, дръзки, груби и пораснали. Искат да изследват и учат света сами, даже това да значи да си навличат неприятности. Имат потребност да скъсат веригите, да се освободят  от  родителските  окови  и да се спуснат по хълма, крещейки, че най-сетне са свободни. 

Как, за бога, биха могли да създадат всичко това, в случай че към момента изпитват благоговение към вас, в случай че към момента са толкоз привързани и ви обичат толкоз мощно? Децата би трябвало да се почувстват свободни, преди да се върнат още веднъж у дома като освен това от просто ваши деца. Това е изцяло натурален развой и вие би трябвало да го очаквате и да се радвате да им видите  гърбовете. 

Според мен колкото по-рано ги отпъдите, толкоз по-скоро ще се върнат. Не можете постоянно да им оправяте косите, да ги завивате преди лягане и да им четете книжки, само че ще откриете, че те ще се завърнат като пораснали другари, с които можете да изградите напълно нови взаимоотношения. 

Ако се опитате да ги задържите, те ще недоволстват против вас. Ако пък приемете нещата прекомерно персонално, те няма да се върнат скоро, тъй като ще се усещат гузни. 

~ Тази част можете да я покажете на вашия младеж:  
Не бъдете прекомерно сурови с родителите си. Те се усещат застрашени от новите ви взаимоотношения, тъкмо както и вие. Имайте самообладание, те се пробват да оправят нещата в придвижване, също като вас.

От: „ Правилата на живота “, Ричард Темплар, изд. „ Обсидиан ”, 2017 година
Снимка: twitter.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР